Sphinx Zuid B.V. en Ennatuurlijk tekenen voor levering duurzame warmte en koude in Sphinxkwartier

Maastricht, 10 december 2018 – Op vrijdag 7 december tekenden duurzame-energieleverancier Ennatuurlijk en ontwikkelaar Sphinx Zuid B.V. de overeenkomst voor het leveren van warmte en koude aan de circa 380 nieuwe woningen in het centrum van Maastricht. Jaco Meuwissen en Piet Joosten, bestuurders van Sphinx Zuid B.V., zeggen daarover het volgende: “we geven door de bouw van de woningen een nieuwe impuls aan het Sphinxkwartier in Maastricht. Door te kiezen voor duurzame warmte én koude van Ennatuurlijk is dit project ook volledig gasloos en zetten we samen stappen in de energietransitie.”

De bouw van de woningen verloopt in 2 fases. De bouw van de 1e fase is inmiddels gestart en naar verwachting worden de 151 woningen begin 2020 opgeleverd. Fase 2 start in 2019, deze woningen worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd. Alle woningen krijgen zowel warmte als koude geleverd via papierfabriek Sappi Maastricht B.V. Bij het maken van papier is warmte (stoom) nodig. De warmte die na het maken van papier overblijft, wordt door Ennatuurlijk letterlijk in de koeltoren van Sappi opgevangen en vervolgens gebruikt om het water mee te verwarmen. Via het warmtenet brengt Ennatuurlijk het warme water naar het centrum van Maastricht toe. Ofwel duurzame warmte van Maastricht voor Maastricht. Zo draagt ook dit nieuwbouw project van Sphinx Zuid een steentje bij aan het milieu.

Over Ennatuurlijk
Ennatuurlijk koppelt lokale producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Het bedrijf levert op deze manier warmte en koude aan circa 80.000 consumenten en ruim 1200 zakelijke klanten verspreid over heel Nederland, met de grootste concentratie in Breda, Tilburg, Enschede, Helmond en Eindhoven. Hierdoor, en dankzij de inzet van haar 150 medewerkers, levert Ennatuurlijk een belangrijke bijdrage aan de transitie naar schone, duurzame energie in Nederland.

Meer informatie over Ennatuurlijk vindt u op www.ennatuurlijk.nl