>
x

Projecten

Atrium

meer projecten

Van ziekenhuis naar groeimodel

Het Atrium ziekenhuis in hartje Kerkrade zal op korte termijn in omvang sterk worden gereduceerd. Het terrein en bestaande gebouwen komen in de nabije toekomst beschikbaar voor herontwikkeling en andere functies.

De vraag

Atrium wil graag tot nieuwe inzichten komen in de ontwikkelingsmogelijkheden van de locatie. De functies wonen, werken en winkelen zijn echter niet gewenst omdat uit diverse onderzoeken is gebleken dat er geen marktvraag naar is. Om het herbestemmingstraject vorm te geven en te faciliteren zoekt Atrium samenwerking met 3W. Kan 3W een herbestemming realiseren die tot waardestijging van de locatie zal leiden?

Onze aanpak

Het bijzondere aan ons advies is het feit dat niet het gebouw maar de ontwikkeling en positionering van de regio Parkstad als uitgangspunt heeft gediend. Parkstad is geliefd als dé 'leisure regio'. Het nieuwe concept voor het Atrium is dan ook met recht onconventioneel te noemen. Volgens een 'organische groeimodel' zal het einddoel stapsgewijs worden bereikt: een nieuwe, multifunctionele ontmoetingsplek in Kerkrade. Ons concept is niet alleen functioneel en ruimtelijk, maar ook tot in de details in een financieel stappenplan uitgewerkt. Zo tonen we de haalbaarheid en levensvatbaarheid aan.

Facts & Figures

Opdrachtgever: Atrium MC Parkstad