>
x

Projecten

Boschveld

meer projecten

Van slaperig naar levendig

Het winkelcentrum Boschveld is een wijkwinkelcentrum in de gelijknamige wijk, nabij het station en het populaire Paleiskwartier in Den Bosch. Het is een enigszins gedateerd centrum met een beperkt aantal winkels, horeca en dienstverlening. De tijd is rijp voor uitbreiding en revitalisatie.

De vraag

Hoe versterk je de positie van het winkelcentrum? Wat is nodig om meer bezoekers naar het wijkwinkelcentrum trekken? Hoe sluit je aan bij de geplande herinrichting van de openbare ruimte? Op verzoek van de gemeente Den Bosch ontwikkelt 3W een projectplan waarmee de wijk een krachtige impuls krijgt.

Onze aanpak

Aan het bestaande winkelcentrum voegen we een full-service supermarkt toe en ook worden er aanvullende functies mogelijk gemaakt. Op die manier faciliteren we een gezonde toekomst voor het totale winkelaanbod. De gemeente 's-Hertogenbosch vernieuwt zelf de openbare ruimte, waarbij sociale cohesie belangrijk is. Er ontstaat een winkelcentrum dat voorziet in het juiste aanbod. Zo wordt het winkelcentrum opnieuw een goedbezochte centrale plek in de wijk Boschveld.

Facts & figures

Retail: 1.200 m2
Opdrachtgever: Gemeente Den Bosch
Architect: Bo2 Architecten
Start / oplevering: 2014-2016

www.boschveld.nl