>
x

Projecten

Brusselse Poort

meer projecten

Van gedateerd naar toekomstbestendig

Winkelcentrum Brusselse poort is sinds jaar en dag het belangrijkste winkelcentrum voor Maastricht West. Het winkelcentrum functioneert goed maar de uitstraling raakt gedateerd en de markt vraagt om meer winkels. Er is sterke behoefte aan uitbreiding bij de zittende winkeliers maar ook bij geïnteresseerde, nieuwe retailers. 3W heeft de opdracht om met concrete oplossingen te komen.

De vraag

Hoe kunnen we het winkelcentrum herpositioneren zodat het nu en in de toekomst past bij de vraag vanuit de markt. Kunnen we één harmonieus, geïntegreerd centrum creëren? Is het mogelijk om niet alleen het retail aanbod te revitaliseren maar kunnen we ook het introverte karakter verbeteren? Kunnen we de zichtbaarheid van - en aansluitingen op de parkeervoorzieningen optimaliseren?

Onze aanpak

In nauwe samenwerking met opdrachtgever, architect en gemeente komen we met het voorstel om de herpositioneren van de Brusselse Poort te realiseren. We starten met het opstellen van een planconcept voor winkelcentrum Brusselse Poort om gefaseerd tot een hedendaags succesvol toekomstbestendig winkelcentrum te komen. 

 

Facts & figures

Huidig retail: 19.000 m2
Aantal parkeerplaatsen: circa 550
Opdrachtgever: HB Capital
Architect: AGS Architects International
Start ontwikkeling: 2016
Start: 2018
Oplevering: 2019

www.brusselsepoort.nl

Contactpersonen

Marc Vondenhoff, Peter Lemmens, Wilfred Huijerjans, Sira Westerveld, Robèrt Dackus