>
x

Projecten

Carboonplein

meer projecten

Van slaperig naar levendig

In 2003 ontstaat het plan om in Spekholzerheide een nieuw en vitaal wijkwinkelcentrum te ontwikkelen. Het bestaande winkelaanbod is te schraal en te eenzijdig. De oude kern moet hoognodig gerevitaliseerd worden en ook het omliggende winkelgebied vraagt om nieuwe dynamiek. In 2010 levert 3W, als partner in HKS bv, een volwaardig wijkwinkelcentrum op met een ruime parkeerfunctie en verzorgt tevens de verkoop en verhuur van de commerciële ruimtes.

De vraag

De gemeente Kerkrade heeft een aantal ambities: allereerst wil zij meer ruimte bieden aan retail en dienstverlening. Daarnaast wil zij de stadskern verlevendigen door nieuwe appartementen in te passen. Tot slot wil zij komen tot een voetgangersvriendelijk centraal plein, met behoud van parkeergelegenheid.

Onze aanpak

Het plan dat we ontwikkelen voor het Carboonplein in Kerkrade omvat een hoogwaardig verblijfsgebied met appartementen, retail en dienstverlening. Deze ingreep is kenmerkend voor de tweeledige functie van het nieuwe Carboonplein: enerzijds het revitaliseren van de oude kern van Spekholzerheide door de combinatie van wonen, winkelen en ontmoeten. Anderzijds het genereren van een nieuwe dynamiek in het omliggende winkelgebied en dan vooral in de Akerstraat.

Facts & Figures

Retail: 5.000 m2
Appartmenten: 77
Parkeren: 250 parkeerplaatsen
Start bouw: Fase 1: 2007, Fase 2: 2009
Oplevering: Fase 1: 2009, Fase 2: 2010
Ontwikkelaar: Herontwikkeling Kern Spekholzerheide bv
Architecten: Bruls & Co architecten, Maastricht
Investering: € 19 mio