>
x

Projecten

Centre Ceramique

meer projecten

Van afbraakterrein naar eyecatcher

Ceramique is een van de grootste stadsontwikkelingsprojecten van de gemeente Maastricht. Daar waar oorspronkelijk de Sphinx aardewerkfabrieken stonden aan de rechteroever van de Maas dient een geheel nieuwe hoogwaardige wijk gerealiseerd te worden. Het betreft een gebied van circa 22 hectare.

De vraag

De gemeente Maastricht zoekt in 3W een partner in de gebiedsontwikkeling. 3W krijgt de vraag om een aantal deelprojecten te realiseren, te weten het Vodafone-kantoor, Patio Sevilla, La Forme en de Noordknoop bestaande uit Centre Céramique, het Derlon Theater, de Maasappartementen en La Residence.

Onze aanpak

Onze aanbeveling om gerenommeerde architecten in te schakelen, resulteert in een woonwijk van internationale allure. In de lengterichting wordt de wijk doorsneden door de Avenue Céramique, met het door ons ontwikkelde Centre Céramique. Dit markante gebouw vormt de overgang tussen de nieuwbouw en de historische stad en herbergt onder meer de bibliotheek. In het zuidelijk deel liggen enkele hoogwaardige kantoorgebouwen. De mix van functies maakt Céramique voor zowel bewoners als bezoekers tot een aantrekkelijke plek om te verblijven, te wonen, te winkelen en te recreëren.

Facts & Figures

Commercieel: 3.500 m²
Centre Céramique (o.a. bibliotheek)
Bonnefanten Museum
Kantoren : 75.000 m²
Appartementen: 1.600
Parkeerplaatsen: 4.000