>
x

Projecten

Centrumplan

meer projecten

Van bescheiden naar prominent

Het stadcentrum van Geleen is in 2005 aan vernieuwing toe. Naar de maatstaven van deze tijd is het winkelaanbod te bescheiden en er is onvoldoende parkeergelegenheid. Het winkelende publiek loopt terug en ook is er vraag naar lichte, ruime stadsappartementen. 3W neemt de uitdaging aan. 

De vraag

Na het wegvallen van de V&D wordt het probleem van de leegstand en gedateerdheid van het winkelhart manifest. 3W beantwoordt de volgende vragen, in samenwerkingen met de beleggers: Hoe geven we het winkelhart van Geleen een stevige impuls? Kunnen we binnen de gegeven ruimte meer parkeergelegenheid realiseren? Is er ruimte voor nieuwe, moderne stadsappartementen?

Onze aanpak

Met het Centrumplan Geleen realiseren we een breed en divers winkelaanbod. Daarnaast bouwen we een aantal aantrekkelijke stadsappartementen. Dat maakt de binnenstad weer interessant om te wonen, boodschappen te doen en uitgebreid te funshoppen. Het winkelend publiek kan in een ruime parking onder het project parkeren en komt midden in het nieuwe centrum boven. Voor de bewoners is er een afgesloten deel in de parking gereserveerd. De kernontwikkeling van centrumplan Geleen is gebaseerd op de pijlers: bereikbaarheid, parkeergelegenheid en compactheid.

Facts & Figures

Investering: 60 mio
Eigenaar/belegger : Delta Lloyd commerciele ruimte; gemeente Sittard-Geleen openbare gedeelte parking; Woonpunt (66 huurappartement) en ZOwonen (45 huurappartement en 28 koopappartmenten).
Parkeren: 11.000 m2
Retail: 12.000 m2
Woningen: 17.000 m2
Start bouw/oplevering: 2006/2009