>
x

Projecten

Centrumplan

meer projecten

Van schraal naar sprankelend

Het centrum van Meersen is aan herziening toe. Er is behoefte aan meer levendigheid, minder verkeer, meer retail en nieuwe woonfaciliteiten. De gemeente Meersen neemt met 3W een aantal aansprekende architecten in de arm, die met succes het centrum van Meerssen onder de loep nemen. Inmiddels zijn de vijf deelplannen uitgevoerd en is het resultaat elke dag voelbaar.

De vraag

De gemeente wil het centrum van Meerssen revitaliseren: onderzoek hoe we een aantal nieuwe woningen binnen het bestaande stadsplan kunnen realiseren. Bekijk of er ruimte is voor een supermarkt en zorg voor variatie in het straatbeeld.

Onze aanpak

Een nieuwe impuls aan wonen en winkelen, zal het centrum zeker verlevendigen. Ons plan omvat dan ook nieuwe winkelruimtes, nieuwe huurwoningen en appartementen, plus twee supermarkten. Ondernemers profiteren van de herwonnen aantrekkingskracht van het winkelgebied. Bewoners genieten van de toegenomen voorzieningen en de afgenomen verkeersdrukte. De appartementen onderscheiden zich door een hoogwaardige architectuur en materiaalkeuze.

Facts & Figures

Retail: 2.600m2
Koopwoningen: 46
Appartementen: 8
Parkeren: 415 parkeerplaatsen
Start bouw: 1999
Oplevering: 2007
Architecten: MH1 Architecten, Prof. Kaspar, Aken en Jo Coenen & Co.