>
x

Projecten

Brightlands Chemelot Campus Center Court

meer projecten

Opgeleverd

Van kennis opdoen naar kennis delen

De Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen is een innovatieve en succesvolle bio-, chemie- en materialencommunity. Op dit moment zijn er 47 bedrijven gevestigd en werken er maar liefst 1.200 kenniswerkers. Brightlands Chemelot Campus heeft grote ambities, en zal een belangrijke bijdrage kunnen leveren in het streven van Zuidoost Nederland in 2020 te laten behoren tot de top-3 van technologische regio's in Europa. Uiteindelijk gaan er op deze locatie 2.900 kenniswerkers en 1.000 studenten aan de slag.

De vraag

De menselijke factor is voor Brightlands Chemelot Campus van groot belang: samenwerken over de grenzen van organisaties heen, ofwel verbindingen maken. Om verbindingen tot stand te brengen is het essentieel dat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Aan 3W de volgende vraag: ‘Ontwikkel een concept dat het ontmoeten van kenniswerkers en bezoekers van de Brightlands Chemelot Campus optimaal faciliteert.’

Onze aanpak

3W speelt een rol in de conceptontwikkeling en in de realisatie van het gebouw ‘Center Court’. We zien Brightlands Chemelot Campus als een kleine stad. Daar hoort een centraal ontmoetings- en conferentiegebouw bij: het nieuwe Center Court. Dit gaat onderdak bieden aan Chemelot Innovation and Learning Labs, het Maastricht Science Program (Universiteit Maastricht) en het DSM Innovation Center. Daarnaast worden er uitgebreide conferentie- en winkelvoorzieningen en een restaurant in dit centrale pand ondergebracht. Zo kan Center Court uitgroeien tot het kloppend hart van de Brightlands Chemelot Campus, waar mensen elkaar ontmoeten, inspireren en met elkaar samenwerken.

Facts & figures

Opdrachtgever: Brightlands Chemelot Campus
Architect: Ector Hoogstad Architecten
Investeringsvolume: 50 mio
Start / oplevering: 2013/2016

www.chemelot.nl