>
x

Projecten

Crooswijk

meer projecten

Van top down naar partnership

Crooswijkseweg, dé winkelstraat in Crooswijk heeft een impuls nodig om ook in de toekomst economisch vitaal te blijven. Het retail aanbod kenmerkt zich door te veel van hetzelfde. Omzetten en imago staan onder druk: het aspiratieniveau van de winkeliers is laag. Tijd om in te grijpen. Maar niet top down vanuit de gemeente, maar in partnerschap met de ondernemers. Zij moeten het doen!

De vraag

3W kan vanuit haar expertise ondernemers en gemeente inspireren en verbinden. De opdracht vanuit de gemeente luidt dan ook: organiseer een bijeenkomst om een positieve flow op gang te brengen bij de aanwezige doelgroepen. Ontwikkel ideeën die de transformatie van de winkelstraat bevorderen. Informeer en verschaf inzichten die helpen om de Crooswijkseweg toekomstbestendig te maken.

Onze aanpak

3W zet een format op voor een inspiratiebijeenkomst, waarbij gemeente en ondernemers in een bijzondere omgeving samenkomen. De bijeenkomst vindt plaats in een informele setting. 3W presenteert markttrends op gebied van consumentengedrag, technologie en retail en combineert deze, in samenspraak met de aanwezigen, met de troeven van de Crooswijkseweg. Een en ander leidt tot nieuwe, branche-overstijgende winkelideeën, die de wijk kunnen verrijken. In het onderdeel ‘The Battle’ selecteren we gezamenlijk de beste ideeën. In overleg met de gemeente wordt de haalbaarheid van de projecten onderzocht om deze daadwerkelijk op te kunnen starten.