>
x

Projecten

De Driehoek Strijp S

meer projecten

Van grasveld naar place to meet

De Driehoek is een gebied dat centraal ligt in Strijp S. De Driehoek heeft een status aparte met een uniek DNA en omzoomd met karakteristieke gebouwen. Het gebied moet in de toekomst getransformeerd worden naar een place to meet met een eigen identiteit. Een mixed function gebied dat inspeelt op de behoeften van de multimoment consument.

De vraag

Ontwikkel een integrale visie voor de Driehoek die een duidelijke richting en signatuur geeft aan het gebied en die de uniciteit versterkt. Een bijzondere functiemix, niet de reguliere retailketens of standaardvoorzieningen. "Dare to be different" is de opgave.

Onze aanpak

Op basis van trendanalyses, veranderende consumentengedrag, diginormalisering is een functioneel kader gedefinieerd. Geen concrete formules, maar "sferen" met ieder een eigen karakter. Deze sferen geven een helder eindbeeld en zijn voldoende flexibel en daarmaa toekomstbestendig. De sfeerbeelden zijn vervolgens vertaald in een ruimtelijke schuifpuzzel die via een organissch groeimodel zal ontstaan. Door de schuifpuzzel te koppelen aan de product-life-cicle van de Driehoek en een verhuurstrategie, is een concreet beeld ontstaan dat antwoord geeft op "wie komt wanneer waar?". Een visie met hands on karakter.