>
x

Projecten

De Hofpassage

hofpassage enschede
meer projecten

Van pijpenla naar hotspot

De Hofpassage is prominent gelegen in het winkelhart van Enschede en biedt daarmee een perspectief voor een goede toekomst. Maar er is veel veranderd aan de eisen die retailers stellen aan planmatig ontwikkelde centra en ook de consumentenwensen veranderen. De huidige winkelunits zijn te klein, het winkelaanbod en de routing zijn niet optimaal en leegstand dreigt. Ondanks tussentijdse aanpassingen is een structurele ingreep in de Hofpassage noodzakelijk.

De vraag

Bekijk of en hoe we de structuur van de Hofpassage ingrijpend kunnen wijzigen. Neem daarbij ook de looproute, de omgeving en het winkelaanbod mee. Maak hierbij gebruik van de ligging: De entree aan het Van Heekplein geldt als sterke A1-locatie. De ligging naast de C&A en recht tegenover de entree van de Klanderij maakt van de Hofpassage een toplocatie, midden tussen de sterke retail merken van de binnenstad.

Onze aanpak

De passage is weliswaar vrij lang (90 meter), maar te laag. Naar de huidige maatstaven is dit geen aantrekkelijke winkelomgeving. De toplocatie in het hart van Enschede is echter wel aantrekkelijk voor grote retailers en hun klanten. Het grondoppervlakte is ca. 2.500 m², het front aan de Langestraat is 30 meter en dat aan het Van Heekplein zelfs 36 meter. We zien een structurele oplossing in het creëren van enkele grote winkelunits, bereikbaar vanaf het Van Heekplein en de Langestraat. Zo realiseer je een duidelijke meerwaarde voor de belegger. 3W draagt in deze rol de eindverantwoordelijkheid voor het tot stand komen van deze ontwikkelingsopgave.

Facts & figures:

Opdrachtgever: Elizen Vastgoed
Architect: Buro van der Goes
Artist impressies: Buro van der Goes
Retail: 5.000 m2
Start/oplevering: 2016/2017

Contactpersonen

Marc Vondenhoff, Peter Lemmens, Guido Gordebeke

hofpassage enschede