>
x

Projecten

De Luif

meer projecten

Van klassiek naar modern

De Luif is het slotstuk van de ontwikkeling ‘de Maasboulevard’. Grote theaterproducties vragen om een uitbreiding van faciliteiten. Daarnaast heeft de stad Venlo behoefte aan een conferentieruimte en op retail gebied moet de Luif het nieuwe winkelgebied op de Maasboulevard afmaken. Er wordt voor gekozen om een sterke publiekstrekker te faciliteren: dat wordt de Primark. Ook moet bekeken worden hoe het gebied aansluit op de nieuwe Maasboulevard: een prestigieus stadsontwikkelingsconcept dat de gemeente Venlo opnieuw verbindt met de Maas.

De vraag

3W is de partner die alle projecten organiseert en verbindt. Opdrachtgever ING formuleert de volgende vragen: Zijn er mogelijkheden om het ideaal van een mixed use gebied, zoals geformuleerd voor de Maasboulevard, ook door te zetten binnen de nieuwe schouwburgzone? Moet de schouwburg zelf ook multifunctioneel worden? Hoe integreren we eventuele andere functies?

Onze aanpak

We adviseren de herontwikkeling van het theater Maaspoort tot een nieuwe, state of the art schouwburg. Met naast een theaterzaal volop complementaire functies zoals een restaurant, brasserie, conferentieruimte en plint retail. Het nieuwe project, de Luif, ligt geheel in het verlengde van het grootschalige project Maasboulevard en is een schoolvoorbeeld van mixed use gebiedsontwikkeling: het gebied is drukbezocht en levendig op elk moment van de dag. Het kunstenkwartier Q4 wordt direct verbonden met de Maasboulevard.

Facts & figures

Retail: 5.400 m2
Theater/horeca/retail
Opdrachtgever: ING RED, 3W Vastgoed
Architect: AMA Group, BIC Architects
Investeringsvolume: 20 mio
Start / oplevering: 2012/2014