>
x

Projecten

De Meister

meer projecten

School > Wooncomplex

De Meister is een monumentaal gebouw dat dienst deed als onderkomen voor de voormalige St. Jozefschool. Sinds het vertrek van de school staat het gebouw leeg. Het bijzondere complex ligt aan de Parklaan, met op een steenworp een park en op loopafstand het centrum van Sittard. De leegstand van dit complex op zo'n prominente plek in de stad, smeekt om een nieuwe bestemming.

De vraag

Zoek een nieuwe bestemming voor de monumentale, voormalige Sint Jozefschool. Maak zoveel mogelijk gebruik van de bestaande structuur in klaslokalen en laat de monumentale gevel in tact.
Onderzoek of een herbestemming als luxe wooncomplex kansrijk is.

Onze aanpak

3W doet onderzoek naar de gewenste herbestemming. Op de locatie is vraag naar luxe woningen en ook ligging en structuur van het schoolgebouw zijn gunstig. De nieuwe, ruim bemeten woningen vormen een unicum in het historische stadshart van Sittard. De voormalige school aan de Parklaan, omgedoopt in 'De Meister', bestaat tegenwoordig uit zes meesterlijke stadswoningen en vier comfortabele appartementen. Wonen aan de Parklaan betekent exclusief wonen op loopafstand van het Stadspark en winkel- en horecavoorzieningen.

Facts & Figures

Appartementen: 4
Stadswoningen: 6
Parkeren: 8 garageboxen en 16 plaatsen op maaiveld
Start bouw: 2006
Oplevering: 2007
Architecten: Humblé & Neuhoff, Maastricht
Investering: € 5 mio