>
x

Projecten

Entre Deux

entre deux maastricht zara 3w ontwikkeling
meer projecten

Van introvert naar internationaal

De ruwbouw van een nooit gerealiseerd warenhuis wordt in de jaren 70 gebruikt om op de begane grond een winkelcentrum in te richten. Op de bovenverdiepingen neemt het Bonnefantenmuseum haar intrek. Hoewel redelijk succesvol, wordt de massieve betonnen constructie in de volksmond als 'lelijk' bestempeld. Na het vertrek van het museum in 1995, blijft een groot deel van het gedateerde complex leeg staan. Nieuwbouw is een must.

De vraag

3W onderzoekt wat de beste herbestemming is voor Entre Deux dat op een centrale locatie in Maastricht ligt. Kan dit project gerealiseerd worden, synchroon met de ontwikkeling van een ander groot stadsvernieuwingsproject: Mosae Forum? Is het mogelijk om de bestemming van de Dominicanenkerk mee te nemen in de plannen? Wordt het renovatie of nieuwbouw?

Onze aanpak

We stellen voor om een nieuw, overdekt winkelcentrum tussen de Markt en het Vrijthof te creëren. Hoogwaardige materialen en inspirerende architectuur leiden tot een winkelconcept dat in 2008 diverse internationale prijzen heeft gewonnen en dat is uitgeroepen tot het beste winkelcentrum van Europa. Ingenieuze verticale verbindingen zorgen voor een goede doorbloeding over alle lagen. Het revitaliseren van de Domincanenkerk is een belangrijk onderdeel van de totale ontwikkeling.

Facts & figures

Aantal woningen: 19 appartementen
Aantal parkeerplaatsen: 19
Retail: 12.000 m2
Horeca: 300 m2
Ontwikkelaar: Multi Vastgoed, 3W
Architect: AMA Group
Investeringsvolume: 90 mio
Start / oplevering: 2004/2006

www.entredeux.nl

 

 

entre deux maastricht zara 3w ontwikkeling