>
x

Projecten

Galeries St Lambert

meer projecten

Van ouderwets naar hedendaagse grandeur

In het hart van Luik aan de Place Saint-Lambert staat begin 2000 een gebouwengroep die weliswaar nog een winkelfunctie heeft, maar die zowel qua uitstraling als qua invulling niet meer in de schaduw kan staan van de grandeur van weleer. Een beeld dat overigens voor het totale centrum van Luik geldt. Het stadsbestuur besluit het centrum van Luik te vernieuwen en een kwaliteitsimpuls te geven.

De vraag

De gemeente Luik benadert 3W met het volgende verzoek: renoveer de Galeries St. Lambert en ontwikkel een aantrekkelijk winkelconcept voor de gebouwen, passend bij de ambitie van de stad. Renoveer en herontwikkel de gebouwen zodanig dat ze geschikt zijn voor nieuwe winkelformules. Zorg dat er een toekomstbestendig en aantrekkelijk winkelhart ontstaat.

Onze aanpak

In ons project brengen we de historische verbinding met de Versstraat en Place St. Etienne opnieuw tot stand. Zo blazen we de natuurlijke loop in het gebied nieuw leven in en maken we de Versstraat aantrekkelijk voor een groot publiek. Alleen al in 2004 vieren we de opening van maar liefst 40 winkels. De grote ketens en bijzondere horecagelegenheden ontvangen er tot op de dag van vandaag vele gasten. Met de komst van Galeries St. Lambert is een uniek en drukbezocht winkelgebied in Luik ontstaan.

Facts & figures

39.000 m2 retail en horeca
Start bouw: 2002
Oplevering: 2004
Architect: M& JM Jaspers en J. Eyers & Partners