>
x

Projecten

New Centre Céramique

meer projecten

Van bibliotheek naar forum

Centre Céramique ligt aan Plein 192 in de architectuurwijk Céramique. Ruim 10 jaar geleden is de stadsbibliotheek ondergebracht in het state of art gebouw. Naast bibliotheek is ook het Centre For Journalism ondergebracht en worden in de stadshal regelmatig publieksevenementen georganiseerd. De bekendste is The World Press Photo. Echter, de gevolgen van landelijk overheidsbeleid, de diginormalisering en het veranderende bezoekersgedrag, zijn aanleiding om het Centre Céramique te herpositioneren en met een nieuw concept toekomstbestendig te maken.

De vraag

De gemeente Maastricht zoekt in 3W een kennispartner die haar marketing- en conceptkennis inzet om een nieuw concept voor Centre Céramique te ontwikkelen.

Onze aanpak

Als kennispartner is het concept in nauwe samenwerking met het management team van Centre Céramique ontwikkeld. Doel van het nieuwe concept is middels nieuwe functies het Centre Céramique voor een bredere groep interessant te maken. De bibliotheekfunctie blijft overeind, maar wordt aangepast aan het digitale tijdperk. Nieuwe functies zoals een lifestyle-concept, "radio kijken" en Coffeelovers zorgen voor een verbreding van de bezoekersgroep. Ook zijn er fysieke ingrepen voorgesteld zodat de doorbloeding en synergie-effecten van de verschillende verdiepingen sterk wordt verbeterd. De bibliotheek wordt een forum, een plek waar mensen elkaar ontmoeten, kennis delen en waar nieuwe verbindingen worden gelegd.

Facts & Figures

Commercieel: 3.500 m²
Centre Céramique (o.a. bibliotheek)
Bonnefanten Museum
Kantoren : 75.000 m²
Appartementen: 1.600
Parkeerplaatsen: 4.000