>
x

Projecten

Maasboulevard

meer projecten

Van no-go area naar boulevard

Het gebied waar nu de Maasboulevard in Venlo is gerealiseerd, was van oudsher een onaantrekkelijke zone voor mens en bedrijf. Als overstromingsgebied en no-go area gaf het veel overlast in het aanpalende centrum. Met grote instemming van de burgers besluit de gemeente Venlo een herontwikkelingsproject op te starten. Met 3W als partner.

De vraag

Wat doe je met een stad die zijn rug naar de Maas heeft gekeerd? Kun je een dood gebied tot leven wekken? De gemeente zou Venlo graag een directe verbinding met de rivier geven en spreekt de wens uit om meer cultuur en recreatie aan te kunnen bieden. En is het mogelijk om het winkelaanbod in historisch, maar krap bemeten Venlo verder te differentiëren?

Onze aanpak

Ons ambitieuze plan verenigt de functies wonen, winkelen, parkeren, cultuur en recreatie. Een nieuw park, een passantenhaven, terrassen langs de Maas en een aantrekkelijk winkelaanbod vormen de rode draad, die de inwoners van Venlo met elkaar verbindt. Met de komst van de Maasboulevard wordt Venlo dé winkelstad in de regio. Voortaan is het historische centrum van Venlo nadrukkelijk verbonden met de Maas.

Facts & figures

Aantal woningen: 183 appartementen
Aantal parkeerplaatsen: 550
Retail: 21.500 m2
Horeca: 345 m2
Opdrachtgever: ING RED
Architect: AMA Group, Jo Coenen Architecten
Investeringsvolume: 150 mio
Start / oplevering: 2008/2011 

www.maasblvd.nl