>
x

Projecten

Mosae Forum

Mosae Forum
meer projecten

Van eendimensionaal naar mixed function

Het is 2001. Het directe contact tussen de stad Maastricht en de Maas is verloren gegaan. Ook het gebied tussen de Markt en het historisch hart is aan een grote ingreep toe. De stadskantoren uit de jaren ’60 en de grote verkeersstroom naar de markt moeten aangepakt worden. Voor grootschalige winkelruimten ontbreekt eveneens passende ruimte. De stad kan hierin, met haar historische bebouwing, niet of nauwelijks voorzien. 

De vraag

De gemeente Maastricht komt bij 3W met de volgende vragen: Hoe kan de stad weer contact met de Maas maken? Hoe kunnen we vanaf de Maas aanhaken op het kernwinkelgebied? Daarnaast is er de wens om herontwikkeling van de Gubbelstraat-parkeergarage op te starten. Maar de grootste opgave voor het project is de schaalvergroting van het retailonderdeel. 

Onze aanpak

Met het project Mosae Forum zorgen we dat de Maas weer onderdeel uitmaakt van de totaalbeleving van Maastricht. Het project anticipeert op de trend van schaalvergroting in de retail, met respect voor de historische kwaliteiten van de stad. In onze mixed function benadering is ruimte voor een parkeergarage, retail, horeca, appartementen en gemeentelijke kantoren. Het autovrij maken van de Markt zorgt voor een aangenamer verblijfsklimaat waardoor, mede dankzij de realisatie van Entre-Deux, een nieuwe route is gevormd in de stad. 

Facts & figures

Aantal woningen: 20 appartementen
Aantal parkeerplaatsen: 1.100
Retail: 18.500 m2
Kantoren: 16.500 m2
Opdrachtgever: Gemeente Maastricht
Ontwikkelaar: 3W Vastgoed
Architect: Jo Coenen Architecten, Bruno Albert
Investeringsvolume: 125 mio
Start / oplevering: 2003/2007

www.mosaeforum.nl

Mosae Forum