>
x

Projecten

Hotel Kint Valkenburg

meer projecten

Het Pradoegebouw aan de Oosterweg in Valkenburg staat al vier jaar leeg en er is behoefte aan een herbestemming van het gebouw. Vanwege de prominente ligging langs de Oosterweg is het gebouw in grote mate gezichtsbepalend voor het centrum van Valkenburg. Daarnaast is het voormalige klooster van algemeen belang op grond van de architectonisch-historische kwaliteiten.

De opdracht

3W real estate is in dit project opdrachtgever en belanghebbende. Het is van groot belang dat het Pradoegebouw een nieuwe invulling krijgt, waarmee de kwaliteit en het unieke karakter weer zichtbaar worden. We stellen ons ten doel om een integraal plan op te stellen voor de succesvolle herbestemming van het Pradoegebouw.

Onze aanpak

Uit marktonderzoek blijkt een interessant marktpotentieel voor een bijzonder hotelconcept. Vervolgens zijn de uitgangspunten en randvoorwaarden voor de herbestemming c.q. wijze van gebruik van het object gedefinieerd en de wijze waarop een hotel optimaal ingepast kan worden. Bovendien dient er een duurzame exploitatie van het gehele complex te komen die recht doet aan zowel het gebouw als de locatie.

Facts & figures

Hotel: Designhotel 
Architect: SATIJNplus architecten