>
x

Projecten

Roercenter

meer projecten

Van verouderd naar toekomstbestendig

De gemeente Roermond wil van Roermond dé koopstad van de Euregio maken. Dat vraagt om een kwaliteitsimpuls richting Roermondse detailhandel, waarbij de begrippen versterking en verbinding centraal staan. Bovendien heeft de Neerstraat een impuls nodig, zodat ze opnieuw de aantrekkelijke winkelstraat van weleer wordt.

De vraag

Het kernwinkelgebied kent een lineaire structuur vanaf de Markt, zodat de consument via de hoofdwinkelstraat de Steenweg naar het station wordt geleid. De opdracht aan 3W luidt als volgt: ontwikkel een nieuw, aantrekkelijk winkelgebied met parkeren aan de Roersingel en creëer zo een optimaal startpunt voor bezoekers aan de Neerstraat. Zorg daarnaast dat er een nieuw winkelcircuit ontstaat waarbinnen het winkelend publiek ‘een rondje Roermond’ kan doen.

Onze aanpak

Roercenter is geheel overdekt waardoor onder alle weersomstandigheden prettig kan worden gewinkeld. Er is een centrale rol weggelegd voor een monumentaal pand, perfect ingepast in het nieuwe winkelcentrum: het karakteristieke gebouw huisvest een sfeervol grand café met terras. Hier kan het winkelend publiek aangenaam verpozen. Roercenter is, mede dankzij haar ruime parking, een drukbezocht winkelcircuit voor de bezoekers van Roermond.

Facts & Figures

Winkels : 8.500 m2
Horeca: 150 m2
20 appartementen
Start bouw: 2004
Oplevering: 2007