>
x

Projecten

Sphinxkwartier

meer projecten

In Maastricht verrijst, op het terrein waar sinds 1834 aardewerkfabriek Sphinx was gevestigd, een nieuw bruisend deel van de binnenstad: Sphinx Zuid. Hier ontwikkelt 3W real estate met partner RO groep een nieuw stedelijk woongebied voor de doelgroep "jong van geest". De woonwensen zijn vertaald in een unieke mix van appartementen en grondgebonden woningen in een bijzondere architectuur.

Opdrachtgever

Het Sphinxkwartier wordt risicodragend ontwikkeld door Sphinx Zuid b.v., een samenwerkingsverband tussen 3W real estate en RO groep.

De opdracht

De interesse in woningen in de Maastrichtse binnenstad is groot. Deze marktvraag is vertaald in een mix van appartementen en grondgebonden woningen met een ondergrondse parkeergarage op een bijzondere plek: Het Sphinxkwartier.

Onze aanpak

Op basis van de marktvraag (zowel beleggers als particulieren) is een mix van woonproducten bedacht en vertaald in een beeldkwaliteitsplan met veel aandacht voor de samenhang tussen het openbare gebied en de architectuur van de woningen. Dit heeft geleid tot overeenstemming met de gemeente over de koop van de gronden.

Facts & Figures

Wonen: 40 ruime appartementen, 5 exclusieve penthouses en 12 grondgebonden woningen met eigen tuin
Parkeren: 290 ondergrondse parkeerplaatsen

Architecten: Bedaux de Brouwer, Dreessen Willemse Architecten, Inbo, Marlies Rohmer Architect, N-architecten, supervisie door Humblé-Martens-Willems

Start bouw / oplevering: medio 2018 / 2019