>
x

Projecten

Toekomstvisie

heerlen concepten herontwikkelen
meer projecten

Van zoeken naar struinen

De aantrekkingskracht van het winkelgebied in de binnenstad van Heerlen staat onder druk. De krimpende bevolking van Parkstad met de bijbehorende afname van de koopkracht en de geringe vraag naar winkelruimten geven aanleiding tot zorg. De winkeliers eisen een compacter en completer centrum, afgestemd op de behoeften en wensen van de bezoekers van de stad.

De vraag

Heerlen Centrum staat niet op de shortlist van beleggers, retailers en consumenten. Dit is echter wel noodzakelijk om de positionering als het stadscentrum van Parkstad inhoud te geven. De gemeente Heerlen benadert 3W met de volgende opgave: op welke wijze kan het centrum van Heerlen weer aantrekkelijk worden zodat het levendig en economisch vitaal wordt?

Onze aanpak

Wat maakt een kernwinkelgebied aantrekkelijk? In onze visie is dat de juiste mix van regionaal aanbod, landelijke en internationale ketens. Daarnaast is het horeca-aanbod belangrijk. Wij adviseren een compact winkelgebied, met een slimme infrastructuur die het mogelijk maakt om op een natuurlijke manier door de stad te struinen. Door te kijken welke sfeer elk deelgebied karakteriseert en daar het winkelaanbod op af te stemmen komen we tot een indeling in sfeergebieden, conform 'het DNA' van Heerlen. Dat zorgt voor duidelijkheid bij retailers en meer winkelplezier bij consumenten. Een toekomstbestendige binnenstad is het resultaat.

 

heerlen concepten herontwikkelen