>
x

Projecten

De Dominicaan

zitterd revisited dominicaan 3WDominicaan ontwikkeling wonen
meer projecten

Van gewoontjes naar toonaangevend

Appartementengebouw de Dominicaan maakt deel uit van de eerste fase van het ambitieuze masterplan voor Sittard, 'Zitterd Revisited' genaamd. Het plan zal in 2020 voltooid zijn. Het gebouw levert een bijdrage aan de verbetering van het vestigingsklimaat, de transitie van de woningvoorraad en het opwaarderen van het stedelijk wooncentrum.

De vraag

Op basis van de totaalvisie van architect en stedenbouwkundige Jo Coenen en in opdracht van de gemeente Sittard werkt 3W een plan uit waarin het centrum van de stad wordt gerevitaliseerd en de historische waarde in eren wordt hersteld. Stap I binnen dit masterplan is het realiseren van een toonaangevend appartementengebouw aan de Odasingel: de Dominicaan.

Onze aanpak

Met de oplevering van de Dominicaan in 2012 geven we het startsein voor de herpositionering van de stad Sittard: dé plek om te wonen, te winkelen, te werken, te studeren en te recreëren. De Dominicaan bestaat uit gewilde koop- en huurwoningen en is een ontwerp van de Luikse architect Bruno Albert. De architectuur sluit optimaal aan bij het schitterende uitzicht op de historische parkachtige schootsvelden en het fraaie Ursulinenklooster.

zitterd revisited dominicaan 3WDominicaan ontwikkeling wonen