Stationsgebied Almere
Herontwikkeling van twee kantoorgebouwen
ALMERE_METROPOOL_01_4R8A8328_klein.jpg

Transformatie van kantoorgebouwen in woningen

Aan weerszijden van de entree van Centraal Station Almere Centrum zijn twee leegstaande kantoorgebouwen getransformeerd tot woningen. Op beide vierlaagse gebouwen zijn twee extra verdiepingen geplaatst, waardoor er 67 appartementen konden worden gerealiseerd. Doordat de planlocatie direct gelegen was naast het spoor – en parallel aan de verbouwing van het Centraal Station is uitgevoerd – was de uitvoering een logistieke uitdaging. Hierdoor is onder andere is gekozen om de gevel uit volledig geprefabriceerde delen te realiseren, waardoor er steigerloos kon worden gebouwd.

Bijzondere appartementen

De 67 appartementen van het nieuwe complex ‘Metropool’ variëren in omvang tussen circa 65m² en 140m² en beschikken over een, twee of drie slaapkamers. In de meeste appartementen heeft elke slaapkamer een eigen badkamer, waardoor de appartementen uitermate geschikt zijn voor delers, zogenaamde ‘friends’ appartementen. Ook beschikt elk appartement over een op de zon georiënteerd balkon of loggia, doordat een deel van de woningen is uitgevoerd als maisonnette.

_3.jpg

Locatie

Almere

Opdrachtgever

Kroonenberg Groep

Architect

Paul de Ruiter Architects

Facts & figures

Commerciële ruimten: ca. 4.100 m²
Woonruimte: 67 appartementen
Oplevering: 2022

Station Almere

Een nieuw geheel

Als onderdeel van de herontwikkeling zijn de kleine voormalige onderdoorgangen onder de gebouwen dichtgezet. Hier is een brede en hoge nieuwe passage voor teruggekomen, wat lucht en ruimte creëert. De passage verbindt het Stationsplein met het Busplein en loopt parallel aan het Spoorbaanpad. De commerciële ruimtes die in de plint van de gebouwen gelegen zijn, zijn heringedeeld en voorzien van nieuwe puien, waardoor deze nu qua uitstraling aansluiten bij de aanpassingen van de bovenbouw.

ALMERE_METROPOOL_04_4R8A8399_klein.jpg
ALMERE_METROPOOL_10_4R8A8373_klein.jpg

Update en upgrade

Ook de bestaande commerciële ruimtes aan het Stationsplein hebben een upgrade gekregen, met de realisatie van nieuwe puien en luifels voor alle winkels en horecagelegenheden.

De herontwikkeling van ‘Stationoffices’ naar ‘Metropool’ is een project van eigenaar Kroonenberg Groep in samenwerking met gedelegeerd ontwikkelaar 3W real estate en architectenbureau Paul de Ruiter Architects.

ALMERE_METROPOOL_12_4R8A8383_klein.jpg
Bekijk meer projecten
vorige volgende

Bezoekadressen
Avenue Ceramique 226
6221 KX
Maastricht


Bijlmerplein 888
1102 MG
Amsterdam
 

Postadres
Postbus 5049
6202 WD
Maastricht


043 763 03 00
info@3wrealestate.nl
linkedIn
Privacy verklaring