Stationsgebied Almere
Herontwikkeling van twee kantoorgebouwen
_1.jpg

Een vernieuwd stationsgebied

Eind juli 2020 is de omgevingsvergunning aangevraagd voor de herontwikkeling van de Stationoffices te Almere. De beoogde herontwikkeling voorziet in het transformeren van de twee leegstaande kantoorgebouwen aan weerszijden van de entree van station Almere Centrum naar woningbouw.

_3.jpg
Passage Stationsplein-Busplein op site KG.jpg

Locatie

Almere

Opdrachtgever

Kroonenberg Groep

Architect

Paul de Ruiter Architects

Facts & figures

Commerciële ruimten: ca. 4.100 m²
Woonruimte: 67 appartementen
Oplevering: 2022

Station Almere

Kantoorgebouwen worden woningen

Aan weerszijden van de entree van station Almere Centrum worden twee leegstaande kantoorgebouwen getransformeerd tot woningen. Op beide vierlaagse gebouwen worden twee extra verdiepingen geplaatst, waardoor er 67 appartementen kunnen worden gerealiseerd. De appartementen zullen in omvang gaan variëren tussen circa 65m2 en 140m2. Het merendeel van de appartementen wordt uitgevoerd als maisonnette waardoor de woningen een op de zon georiënteerd balkon of loggia zullen krijgen.

Een nieuw geheel

Als onderdeel van de herontwikkeling zullen de bestaande onderdoorgangen onder de gebouwen worden dichtgezet. Er zal een bredere en hoge nieuwe passage voor terugkomen vanaf het Stationsplein naar het Busplein parallel aan het Spoorbaanpad. De commerciële ruimtes die in de plint van de gebouwen gelegen zijn, zullen worden heringedeeld en sluiten qua uitstraling aan bij de aanpassingen van de bovenbouw. 

_2.jpg

Update en upgrade

De commerciële ruimtes in de plint van de aangelegen wooncomplexen van woningcorporatie Ymere krijgen ook een upgrade. Alle winkels krijgen nieuwe puien. Daarnaast zal de bestaande luifel worden verwijderd en zullen voor de winkels aan het Stationsplein nieuwe luifels worden gerealiseerd.

De herontwikkeling van de Stationoffices is een project van eigenaar Kroonenberg Groep, die hierbij samenwerkt met gedelegeerd ontwikkelaar 3W real estate en architectenbureau Paul de Ruiter Architects.

Bekijk meer projecten
vorige volgende

Bezoekadressen
Avenue Ceramique 226
6221 KX
Maastricht


Bijlmerdreef 101
1102 BP
Amsterdam
 

Postadres
Postbus 5049
6202 WD
Maastricht


043 763 03 00
info@3wrealestate.nl
linkedIn
Privacy verklaring