Sloop Sterpassage in volle gang

De sloopwerkzaamheden van het voormalige winkelcentrum Sterpassage, onderdeel van Bogaard Stadscentrum in Gemeente Rijswijk zijn in volle gang en zullen begin 2023 worden afgerond. Bij de sloop van de Sterpassage wordt in het kader van duurzaamheid extra aandacht besteed aan het hergebruik van vrijgekomen materialen.
 
Bogaard stadscentrum wordt ontwikkeld tot een veelzijdig, toekomstbestendig en eigentijds stadscentrum dat van alle gemakken is voorzien. Een levendige en groene plek waar men plezierig en comfortabel woont, winkelt en verblijft. De gemeente Rijswijk zal het openbare gebied in en rondom Bogaard stadscentrum opnieuw aanleggen, waarin rekening wordt gehouden met klimaatadaptie, biodiversiteit en vergroening. Het project draagt, naast een vergroening en herinrichting van de openbare ruimte, met ruim 500 appartementen bij aan het terugdringen van het woningtekort in de regio Haaglanden.

3W real estate ontwikkelt hier The Orchard I en The Orchard II. The Orchard I is ontworpen door De Zwarte Hond. Op de 4-laagse plint met winkels, parkeren, wonen en een groene daktuin voor bewoners, zijn twee woontorens van verschillende hoogten voorzien. Het gebouw biedt ruimte aan ruim 400 appartementen, meer dan 200 parkeerplaatsen en 1.000 fietsparkeerplaatsen. Barcode Architects heeft The Orchard II ontworpen. The Orchard II biedt ruimte aan ruim 100 appartementen vanaf de eerste verdieping en 300 fietsparkeerplaatsen en is gelegen aan een nieuw plein waar ruimte is voor terrassen van de horecagelegenheden die in de plint zijn beoogd. Vanaf de eerste verdieping verrijst een eigentijds woonblok dat ‘verjongt’ naarmate meer hoogte wordt bereikt. Hierdoor ontstaan dakterrassen, die deels met groen worden ingericht.
 
Fotocredits: Bogaard Stadscentrum DJI_0207.jpg

 

Bezoekadressen
Avenue Ceramique 226
6221 KX
Maastricht


Bijlmerdreef 101
1102 BP
Amsterdam
 

Postadres
Postbus 5049
6202 WD
Maastricht


043 763 03 00
info@3wrealestate.nl
linkedIn
Privacy verklaring