Mosae Forum
Shoppen en genieten in hartje Maastricht
3W Mosae Forum 3785.jpg

Op de plek waar voorheen de gemeentekantoren stonden, in het gebied tussen de Markt en rivier de Maas, is een nieuw stukje binnenstad ontwikkeld: Mosae Forum. Mosae verwijst naar de Romeinse benaming van de Maas en Forum verwijst naar de plek waar de Romeinen samen kwamen om handel te drijven en elkaar te ontmoeten. 

3W Mosae Forum 3761.jpg
charles-deluvio-FK81rxilUXg-unsplash.jpg

Locatie

Maastricht

Opdrachtgever

3W vastgoed, CBRE, Gemeente Maastricht, Q-Park

Architect

Jo Coenen, Maastricht
Bruno Albert, Luik

Facts & figures

Retail: 18.000 m2

3W Mosae Forum 3640.jpg
3W Mosae Forum 4009.jpg

Sfeervol winkelen

passage deventer_21082019_008.jpg

Shoppen en genieten

In het gebied kan de modeliefhebber shoppen bij grootschalige modewinkels zoals H&M, The Sting en S. Oliver. Maar er zijn ook speciaalzaken op het gebied van food en accessoires te vinden en voor de dagelijkse boodschappen is er een Kruidvat en een Jumbo supermarkt. In Mosae Forum kan de bezoeker bij één van de horecagelegenheden terecht voor een goede kop koffie en op het terras van grand café Centre Ville aan de Maas kan genoten worden van een heerlijke lunch. In het deel aan de Gubbelstraat is een volwaardig medisch centrum gevestigd. Op de verdiepingen zijn een aantal appartementen gerealiseerd waarvan een deel uitzicht heeft over de Maas. Ook de gemeentekantoren zijn in Mosae Forum gevestigd waarbij de geheel nieuwe raadszaal een mooi uitzicht over de Markt heeft. Bezoekers kunnen de auto in de ondergrondse parking stallen en aan hun stadsbezoek beginnen. 

3W Mosae Forum 3842.jpg

Flaneren en ontmoeten

Mosae Forum is niet alleen een aanwinst op het gebied van winkels en horeca. Met de komst van het project verdween de parkeerfunctie van de Markt en werd deze geheel autovrij. Hierdoor komt het historische stadhuis weer in haar volle glorie tot haar recht. Het drukke verkeer over de Maasboulevard wordt via de nieuwe tunnel geleid waarbij het “dak” van de tunnel een mooie wandelpromenade is geworden met diverse terrassen waar mensen flaneren en elkaar ontmoeten. 

3W Mosae Forum 3640.jpg
3W Mosae Forum 4009.jpg

Geen klassiek winkelgebied

Mosae Forum bestaat uit twee gebouwen. Het noordelijke deel is ontworpen door Jo Coenen en de Luikse architect Bruno Albert nam het ontwerp van het zuidelijke deel voor zijn rekening. Er is bewust gekozen voor twee architecten zodat twee totaal verschillende ontwerpen werden gemaakt, hiermee wordt benadrukt dat het om een stukje stad gaat en niet om een klassiek winkelcentrum.  

dak1.jpg
Bekijk meer projecten
vorige volgende

Bezoekadressen
Avenue Ceramique 226
6221 KX
Maastricht


Bijlmerplein 888
1102 MG
Amsterdam
 

Postadres
Postbus 5049
6202 WD
Maastricht


043 763 03 00
info@3wrealestate.nl
linkedIn
Privacy verklaring