PERSBERICHT - Maastricht, 21 september 2021

3W real estate en AT Capital sluiten partnership

Gebiedsontwikkelaar 3W en investeerder AT Capital hebben een partnership gesloten met als doel te investeren in binnenstedelijke transformatiegebieden. Om dit partnership vorm te geven heeft Avenue Groep, eigenaar van 3W real estate, 50% van de aandelen van 3W verkocht aan AT Capital. Beide partijen zien dat er in Nederland een grote transformatie opgave ligt en zijn ervan overtuigd gezamenlijk een positieve bijdrage te kunnen leveren aan duurzame stedelijke ontwikkeling door de realisatie van toekomstbestendige woon-, winkel- en zorgconcepten en het creëren van prettige verblijfsgebieden. Met dit partnership wordt kennis, ervaring en kapitaal bij elkaar gebracht hetgeen slagvaardigheid en investeringskracht oplevert.

Het partnership heeft geen gevolgen voor de huidige projecten en bestaande samenwerkingen. Ook de aansturing van de organisatie van 3W blijft ongewijzigd. Verder blijft 3W real estate als gedelegeerd ontwikkelaar actief voor haar opdrachtgevers.

3W en AT Capital zijn hun samenwerking in 2019 gestart met de aankoop van de Sterpassage te Rijswijk. De Sterpassage maakt deel uit van winkelcentrum in de Bogaard en zal, als onderdeel van het masterplan voor In de Bogaard, worden getransformeerd tot een nieuw en groen centrum met 500 woningen en een mix aan winkels, horeca en maatschappelijke voorzieningen.

"We zien het echt als onze missie een rol te spelen in de transformatieopgave in Nederland. Deze complexe projecten vragen visie, kennis en ervaring en in toenemende mate investeringskracht. Met dit partnership kunnen we een nog grotere rol spelen in toekomstige gebiedsontwikkelingen.” Aldus Jaco Meuwissen, directeur 3W real estate.

“Deze samenwerking zien we als een belangrijke stap voor onze groei in Nederland. AT Capital is een Singaporese family office welke wereldwijd actief is in vastgoed, waarbij we altijd naar projecten zoeken die waarde toevoegen voor haar bewoners en aan de omgeving. In 3W hebben we een hele goede partner gevonden om onze duurzame gebiedsontwikkeling ambities te laten groeien” voegt Josephine Feilzer, directeur AT Capital Europa, toe.

 

Bezoekadressen
Avenue Ceramique 226
6221 KX
Maastricht


Bijlmerplein 888
1102 MG
Amsterdam
 

Postadres
Postbus 5049
6202 WD
Maastricht


043 763 03 00
info@3wrealestate.nl
linkedIn
Privacy verklaring