DSM slaat handen ineen met EDGE en 3W voor ontwikkeling nieuw hoofdkantoor in Maastricht

Vandaag maakte DSM bekend dat het wereldwijde hoofdkantoor gaat verhuizen van Heerlen naar Maastricht. DSM hecht veel waarde aan duurzaamheid en heeft in nauwe samenwerking met vastgoedontwikkelaars EDGE en 3W een nieuw, innovatief en inspirerend hoofdkantoor ontworpen dat volledig 'Paris-Proof’ is. Het gebouw zal in het laatste kwartaal van 2023 worden opgeleverd.

Het nieuwe hoofdkantoor komt in stadsdeel Wyck: dicht bij het treinstation en daarmee goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar toch midden in het centrum van de dynamische stad Maastricht. De focus van het project ligt grotendeels op de renovatie en integratie van het historische monument de Ambachtsschool en de oude Euroscoop-bioscoop. Deze twee panden worden samengevoegd tot een hoogwaardige, gezonde werkplek van ongeveer 6.500 m2. Het oude karakter van de Ambachtsschool blijft deels behouden, in combinatie met veel natuurlijk licht en hybride werkplekken voor DSM-medewerkers van over de hele wereld.

“We zijn enorm enthousiast om samen met 3W een nieuw hoofdkantoor voor DSM te realiseren dat naadloos aansluit bij de expertise en ambities van deze organisatie. Door strategisch en innovatief te denken, bieden onze teams twee oude gebouwen de kans op een tweede leven – als een dynamisch en duurzaam clubhuis waar mensen op een unieke wijze zullen werken en samenkomen. Niet alleen zijn we trots dat we een nieuw, ‘Paris-Proof’ gebouw mogen creëren, we streven ook naar een optimaal gevoel van welzijn en veiligheid voor al die internationale medewerkers die in de nabije toekomst weer terug zullen komen naar kantoor.” Coen van Oostrom, Founder & CEO van EDGE.

DSM is een wereldwijd, ‘purpose-led’ bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven. Het toekomstige hoofdkantoor in Maastricht moet een afspiegeling worden van deze waarden. Het is voor het eerst dat een Nederlands rijksmonument wordt omgevormd tot een pand dat voldoet aan de klimaateisen van Parijs. Met een slim ontwerp en een geraffineerde constructie wordt het nieuwe gebouw energieneutraal en streeft het naar de hoogste duurzaamheidsclassificatie: BREEAM Outstanding, dat wordt toegekend aan milieuvriendelijke gebouwen die het welzijn van de gebruikers bevorderen. Daarnaast zullen open ruimtes, een biofilisch design en een dakterras deel gaan uitmaken van de herontwikkeling van de twee gebouwen en worden oude elementen op natuurlijke wijze gecombineerd met nieuwe. Deze gezonde omgeving moet de medewerkers verleiden in en rond het gebouw samen te komen en contacten te leggen.

“Wij zijn vereerd dat we samen met EDGE het hoofdkantoor van DSM mogen realiseren. Het wordt een plek waar historie, technologie en moderne architectuur samensmelten tot een duurzame kantooromgeving die past bij de ambitie van DSM. Het is een inspirerend project waar wij als binnenstedelijk ontwikkelaar graag onze creativiteit en ervaring voor willen inzetten.” Jaco Meuwissen, Directeur en Aandeelhouder 3W real estate.

DSM_EDGE_Aerial (png).png
DSM_EDGE_Indoors (png).png

Bezoekadressen
Avenue Ceramique 226
6221 KX
Maastricht


Bijlmerplein 888
1102 MG
Amsterdam
 

Postadres
Postbus 5049
6202 WD
Maastricht


043 763 03 00
info@3wrealestate.nl
linkedIn
Privacy verklaring