EDGE en 3W real estate leggen eerste steen van bijzonder DSM hoofdkantoor in Maastricht

Vastgoedontwikkelaars EDGE en 3W real estate werken samen aan een bijzonder project: het toekomstige hoofdkantoor van DSM in Maastricht. In stadsdeel Wyck worden de voormalige Euroscoop en rijksmonument De Ambachtsschool herontwikkeld tot een duurzaam en innovatief kantoorgebouw van circa 6.700 vierkante meters.

Op 29 September werd de eerste bouwsteen voor het nieuwe hoofdkantoor van DSM gelegd door Annemarie Penn-te Strake, Burgemeester van Maastricht, Dimitri de Vreeze, Co-CEO van DSM, Jaco Meuwissen, Directeur en Aandeelhouder van 3W real estate en Coen van Oostrom, Oprichter en CEO van EDGE. Het gebouw wordt opgeleverd in het eerste kwartaal van 2024.

AronNijsFotogr_3W_DSM29sept22-029.jpg

Het nieuwe kantoor ligt op loopafstand van Maastricht CS, midden in het bruisende centrum van Maastricht. Het gebouw is volledig energie neutraal en Paris-Proof waarbij de reeds aanwezige ondergrondse parking volledig wordt ingericht voor elektrische auto’s. Bijzonder aan dit project is de integratie van een rijksmonument met nieuwbouw met als resultaat een high-tech kantoorgebouw dat voldoet aan de hoogste klimaateisen. De twee verschillende gebouwen worden naar ontwerp van architectenbureau Broekbakema door BAM Bouw en Techniek verbonden door een atrium. Het wordt een plek waar historie, technologie en moderne architectuur samensmelten tot een hoogwaardige en duurzame kantooromgeving met veel natuurlijk licht en open ruimten met hybride werkplekken. De charme en de historische kenmerken van de voormalige ambachtsschool worden daarbij behouden. Het kantoor zal meer dan 350 werkplekken bieden voor ruim 700 DSM medewerkers uit Nederland en daarbuiten.

Annemarie Penn-te Strake, Burgemeester van Maastricht: “Als stadsbestuur van Maastricht zijn we zeer verguld met de komst van DSM. Zeker op deze plek waar we vandaag de eerste steen hebben gelegd. Hier, tegen de voormalige ambachtsschool aan, komen verleden en toekomst bij elkaar. Hier geven de oude maakindustrie en de innovatieve productontwikkeling elkaar de hand. Hier ontmoeten lokaal en internationaal elkaar. En dat is exact wat de stad Maastricht wil zijn: monumentaal en modern, traditierijk en trendy. Stad met historie en toekomst. Een internationaal bedrijf als DSM past naadloos bij die ambities.”

“Vandaag markeren we een volgende stap in de rijke historie van DSM, ontstaan in Zuid-Limburg, en inmiddels een bedrijf in voeding en gezondheid. Al 150 jaar geven we met wetenschappelijk onderbouwde oplossingen een pragmatisch antwoord op de uitdagingen van dat moment. Van het verwarmen van huizen met steenkolen naar het verduurzamen van de manier waarop wij met z’n allen voedsel produceren en consumeren. Dat doen we samen met al onze medewerkers en partners, en binnenkort ook vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht” aldus Dimitri de Vreeze, Co-CEO Koninklijke DSM.

EDGE en 3W real estate willen graag de volgende partners danken voor hun inzet: Broekbakema, BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Zuid, EQUANS, ABT, Huygen, BBN, DGMR, Fokema & partners en vele andere betrokkenen.

Bezoekadressen
Avenue Ceramique 226
6221 KX
Maastricht


Bijlmerplein 888
1102 MG
Amsterdam
 

Postadres
Postbus 5049
6202 WD
Maastricht


043 763 03 00
info@3wrealestate.nl
linkedIn
Privacy verklaring