Volgende stap in herontwikkeling Bogaard stadscentrum naar een nieuw en groen stedelijk centrum

Sterpassage Rijswijk CV (een samenwerking van 3W projects en AT Capital) en Gemeente Rijswijk hebben 13 oktober jl. de overeenkomst voor de herontwikkeling van de Sterpassage in Bogaard stadscentrum in Rijswijk gesloten. Wethouder Armand van de Laar en Jaco Meuwissen van 3W tekenden in Rijswijk de overeenkomst. Tevens werd de nieuwe projectnaam bekend gemaakt.

Project
Met de bouw van het nieuwe plan wordt het in zichzelf gekeerde winkelcentrum geopend naar de omgeving. De huidige retail wordt fors gereduceerd en de ontwikkeling draagt, naast een vergroening en herinrichting van de openbare ruimte, met ruim 500 appartementen bij aan het woningtekort in de regio Haaglanden. De gemeente Rijswijk zal het openbare gebied in en rondom Bogaard stadscentrum opnieuw aanleggen, waarin rekening wordt gehouden met klimaatadaptie, biodiversiteit en vergroening. De ontwikkeling is inmiddels in een vergevorderd stadium, waarbij het ontwerpbestemmingsplan inmiddels ter inzage heeft gelegen. Naar verwachting wordt in Q2 2022 gestart met de sloop van de oude Sterpassage.

The Orchard
The Orchard is de nieuwe naam van het project met twee gebouwen, The Orchard I en The Orchard II. De naam verwijst naar het nieuwe, groene centrum en is een knipoog naar de naam Bogaard. The Orchard I bestaat uit een 4-laagse basis met een commerciële plint en een volledig inpandige 3-laagse parkeergarage. Bovenop de basis staan twee torenvolumes van respectievelijk ca. 40m en 75m hoog. Het gebouw biedt ruimte aan ruim 400 appartementen, ruim 200 parkeerplaatsen en 1.000 fietsparkeerplaatsen. Het dak van de 4-laagse plint vormt een tweede, groen maaiveld voor de torens, deze gezamenlijke daktuin is voor alle bewoners van het gebouw te gebruiken. Het gebouw is ontworpen door De Zwarte Hond architecten uit Rotterdam. The Orchard II is letterlijk het scharnierpunt tussen het treinstation van Rijswijk en het Bogaard stadscentrum en kenmerkt zich door een sterke alzijdige uitstraling met een bijzondere materialisering en getrapte vorm. Het gebouw biedt ruimte aan ruim 100 appartementen en 300 fietsparkeerplaatsen. In de plint wordt aangesloten op de retail in het hele gebied. Het gebouw is ontworpen door BARCODE architects uit Rotterdam.

Tekenmoment Armand van de Laar van Gemeente Rijswijk (links) en Jaco Meuwissen van 3W real estate (rechts)
Tekenmoment Armand van de Laar van Gemeente Rijswijk (links) en Jaco Meuwissen van 3W real estate (rechts)

Bezoekadressen
Avenue Ceramique 226
6221 KX
Maastricht


Bijlmerdreef 101
1102 BP
Amsterdam
 

Postadres
Postbus 5049
6202 WD
Maastricht


043 763 03 00
info@3wrealestate.nl
linkedIn
Privacy verklaring