Start herontwikkeling voormalige V&D Maastricht 

Wonen en winkelen in complex inde Lanscroon

583-IndeLanscroon-@GroteStaat-F01.jpg

De start van de herontwikkeling van de voormalige V&D / Hudson’s Bay te Maastricht is een feit. Medio 2025 kan er niet alleen worden gewinkeld maar ook worden gewoond in het complex Inde Lanscroon aan de Grote Staat in hartje Maastricht. 

In opdracht van CBRE Investment Management maakte architectenbureau Rijnboutt met ontwikkelaars FiMek estate en 3W real estate, het ontwerp voor de transformatie van het uit 1932 stammende monumentale pand.

Toekomstbestendige woningen

De belangrijkste ingrepen zijn het toevoegen van een bouwlaag op het bestaande gebouw en het maken van een groene hoftuin met woningen eromheen op de tweede verdieping. Gestreefd wordt om het gebouw op te leveren met een BREEAM-NL In-Use Excellent certificering*. De woningen en winkels worden gasloos, energiezuinig (energielabel A++) en met een aan de zonnepanelen op het dak gekoppelde warmtepompinstallatie opgeleverd. 

583-IndeLanscroon-@Binnentuin-F01.jpg

Inde Lanscroon is een investering van het Nederlandse winkelplatform dat wordt gemanaged door CBRE IM. De herontwikkeling en nieuwbouw zijn in handen van Janssen de Jong Projectontwikkeling onder begeleiding van gedelegeerd ontwikkelaars 3W real estate en FiMek estate.

Nieuw winkelaanbod

De grootste fashion retailer van de wereld Inditex huurt met haar formule Zara de grootste winkelunit (circa 5.300 m2). Ook Starbucks opent er medio 2025 in een unit van circa 250 m2 verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping. De kleinste winkelunit (circa 138 m2) aan Achter het Vleeshuis is nog beschikbaar voor de verhuur. De verhuur van de retailunit is in handen van 3W real estate in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield Nederland & Wakefield 

Geïnteresseerden voor de woningen kunnen zich aanmelden via www.hurenindelanscroon.nl 

583-IndeLanscroon-@Vogelvlucht-F01.jpg

*BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) is de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving.

Meer nieuws

Bezoekadressen
Avenue Ceramique 226
6221 KX
Maastricht


Bijlmerplein 888
1102 MG
Amsterdam
 

Postadres
Postbus 5049
6202 WD
Maastricht


043 763 03 00
info@3wrealestate.nl
linkedIn
Privacy verklaring