Eindhovenseweg Venlo
Een nieuwe entree voor de stad
Impressie.jpg

In de “entree van de stad Venlo”, direct naast het stadskantoor van de gemeente wordt een locatie van ca. 3.000 m² herontwikkeld tot een nieuw stedelijke woonmilieu.

Entree van de stad

De oude situatie had weinig kwaliteit en was bepaald geen aantrekkelijke entree voor Venlo. Woonwenz nam het bestaande bouwblok over van de gemeente Venlo en herontwikkelt nu samen met WESKI Vastgoedontwikkeling B.V. de locatie. Voor de sanering van het gebied zijn diverse panden, waaronder een blok met appartementen en diverse bedrijfsgebouwen aan de Veilingstraat gesloopt. Centraal in de transformatie-opgave staat het ontwikkelen van een duurzame en toekomstbestendige functie die aansluit op de marktvraag.

Eindhovenseweg Venlo1.jpg
Eindhovenseweg Venlo3.jpg

Locatie

Eindhovenseweg, Venlo

Opdrachtgever

WESKI Vastgoedontwikkeling B.V.

Architect

N-architecten, Maastricht

Facts & figures

Start bouw: 2022
Oplevering: medio 2023
71 woningen

Bouwplan

3W real estate en JONGEN Bouwpartners ontwikkelen in opdracht van Woonwenz en WESKI Vastgoedontwikkeling B.V. een nieuw woongebouw met 71 huurappartementen in diverse huursegmenten. Het nieuwbouwplan gaat uit van diverse bouwhoogten. Direct naast het Stadskantoor wordt het gebouw 10 lagen hoog. Richting de omliggende panden aan de Eindhovenseweg en de Veilingstraat zullen de gebouwen uit drie bouwlagen bestaan. Het plan vormt een mooie afsluiting van het stedenbouwkundig plan Maaswaard.

Duurzaam

De energiezuinige appartementen zijn ongeveer 75 m² groot en hebben 2 slaapkamers. Het programma van de 71 appartementen bestaat voor ongeveer 2/3 deel uit sociale huurappartementen en voor 1/3 deel uit midden huur appartementen. Zo worden meerdere doelgroepen bediend. De parkeerplaats op het binnenterrein wordt grotendeels overdekt door een dak met ruim 700 zonnepanelen die het gebouw van stroom gaan voorzien. Het gebouw wordt zeer duurzaam gebouwd, is volledig gasloos en wordt energieneutraal uitgevoerd.

Eindhovenseweg Venlo3.jpg

Energiezuinige appartementen

Impressie.jpg
Bekijk meer projecten
vorige volgende

Bezoekadressen
Avenue Ceramique 226
6221 KX
Maastricht


Bijlmerplein 888
1102 MG
Amsterdam
 

Postadres
Postbus 5049
6202 WD
Maastricht


043 763 03 00
info@3wrealestate.nl
linkedIn
Privacy verklaring