Hoofdkantoor DSM
Nieuw hoofdkantoor voor DSM in Maastricht
DSM hoofdkantoor in Maastricht

Nieuw hoofdkantoor voor DSM

DSM vestigt haar nieuwe wereldwijde hoofdkantoor in Maastricht. Op de zogeheten “Euroscoop-locatie” in het stadsdeel Wyck zal het nieuwe kantoorconcept verrijzen.

Het gebouw ligt op loopafstand van Maastricht CS en is bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het nieuwe kantoor ligt midden in het bruisende centrum van Maastricht. De focus van het project ligt grotendeels op de renovatie en integratie van het historische monument “de Ambachtsschool” en de voormalige Euroscoop-bioscoop. Deze twee panden worden samengevoegd tot een hoogwaardige en gezond kantoorconcept van ongeveer 6.500m².

DSM interieur.jpg

Locatie

Wyck, Maastricht

Opdrachtgever

Koninklijke DSM N.V.

Architect

Broek Bakema, Rotterdam

Facts & figures

Kantoor: 6.500 m2. 700 werkplekken 
Start realisatie: 2021
Oplevering: Eind 2023

Paris-Proof

DSM stelt hoge eisen aan het gebouw op het gebied van duurzaamheid, technologie en architectuur. In nauwe samenwerking met vastgoedontwikkelaars EDGE en 3W is een nieuw, innovatief en inspirerend hoofdkantoor ontworpen dat volgens de EDGE filosofie is ontwikkeld. Het kantoor, waar zo’n 700 werknemers komen te werken, is volledig Paris-Proof. Door een slim ontwerp en een geraffineerde constructie wordt gestreefd naar de hoogste duurzaamheidsclassificatie: BREEAM Outstanding. Dit wordt toegekend aan milieuvriendelijke gebouwen die het welzijn van de gebruikers bevorderen.

DSM bovenaanzicht.jpg

EDGE filosofie

Het nieuwe gebouw is volledig volgens de EDGE filosofie ontwikkeld. Dat betekent dat het gebouw het welzijn van de werknemers bevordert waarbij de gezonde werkomgeving werknemers op subtiele wijze zal aanmoedigen om elkaar te ontmoeten, contacten te leggen en zich door het gebouw te bewegen. Het kantoor EDGE “Maastricht” wordt een plek waar historie, technologie en moderne architectuur samensmelten tot een biofiele en duurzame kantooromgeving met open ruimten, plekken voor ontmoetingen en een dakterras. EDGE “Maastricht” wordt een absolute blikvanger in het architectuurlandschap van Maastricht.

De vestiging van het iconische kantoorgebouw zal Maastricht in binnen- en buitenland op de kaart zetten als aantrekkelijke stad voor internationale bedrijven en hoogwaardige kantoren. De historische panden op de Euroscoop-locatie blijven behouden en er ontstaat een unieke symbiose tussen de historische gebouwen en het bijna futuristische hoofdkantoor waarbij er gebruikt wordt gemaakt van veel natuurlijk licht. Het gebouw zal in het laatste kwartaal van 2023 worden opgeleverd.

Bekijk meer projecten
vorige volgende

Bezoekadressen
Avenue Ceramique 226
6221 KX
Maastricht


Bijlmerdreef 101
1102 BP
Amsterdam
 

Postadres
Postbus 5049
6202 WD
Maastricht


043 763 03 00
info@3wrealestate.nl
linkedIn
Privacy verklaring