Sterpassage
Van winkelgebied naar groen stadscentrum
525-H-Horecaplein-Plint Geler.jpg

Gebied nieuw leven inblazen

Bogaard Stadscentrum - waar de Sterpassage onderdeel van uitmaakt - is toe aan een transformatie. Het maakt plaats voor een groen stedelijk milieu waar het aangenaam wonen en verblijven is. De komende jaren staat de realisatie van woningen, pleinen, parken, winkels en sociaal maatschappelijke voorzieningen gepland.

We verheugen ons er al op om mensen te zien genieten van de nieuwe omgeving en voorzieningen.

5. 525-I-Barcode-Avond-HR.jpg
3W_WEBSITE_CONCEPT.jpg

Locatie

Rijswijk

Opdrachtgever

Sterpassage Rijswijk C.V. (Samenwerking tussen 3W real estate en AT Capital) 

Architect

Barcode Architects, Rotterdam
De Zwarte Hond, Rotterdam

Facts & figures

Ca. 510 woningen
Ca. 3.000m² retail 
Ca. 213 parkeerplaatsen
Start: 2019
Oplevering: 2025

3W_WEBSITE_HINDERKNAS VOETGANGERS 3.jpg
3W_WEBSITE_HINDERKANS VOETGANGERS 2.jpg

Openbare ruimte als bindmiddel

Reeds in 2016 maakten we de eerste plannen voor het toenmalige winkelcentrum In de Bogaard. Samen met AT Capital kochten we in 2019 de Sterpassage. We besloten het winkelcentrum te slopen om plaats te maken voor een nieuwe mix-functie: een afgeslankt retailprogramma, een horecaconcept met terrassen aan een nieuw horecaplein én een sterk woonprogramma.

De openbare ruimte in het nieuwe stedelijke centrum is de verbindende factor tussen de verschillende bouwblokken. Er wordt veel aandacht besteed aan de inrichting, de sfeerbeleving, kunst in de buitenruimte, straatverlichting en het aanplanten van een heus straatbos.

3W_WEBSITE_MODEL 4.jpg
8. 525-Q-Daktuin-HR-correctie-1A.jpg
9. 525-R-Terrassen-HR-correctie-1A.jpg

Een groene omgeving

3W_WEBSITE_PLINT 6.jpg
Referentiebeeld
3W_WEBSITE_DIVERSE HOUSING AND LIVELY PLINTH 7.jpg
Referentiebeeld

Plein met woningen en horeca

In de toekomst bestaat de Sterpassage uit twee gebouwen, die door twee architectenbureaus zijn ontworpen. Barcode Architects ontwerpt een gebouw gelegen aan een nieuw plein waar ruimte is voor terrassen van de horecagelegenheden die in de plint zijn beoogd. Vanaf de eerste verdieping verrijst een eigentijds woonblok van circa 50 meter hoog dat ‘verjongd’ naarmate meer hoogte wordt bereikt. Hierdoor ontstaan terrassen, die deels met groen worden ingericht. 

7. 525-L-Vogelvlucht-HR-correctie-1A.jpg
Herinrichting Bogaardplein Rijswijk met winkelgebied.PNG
Impressie Bogaardplein. Inmiddels opgeleverd.
Herinrichting Bogaardplein Rijswijk met Basketbalveld.PNG
Impressie Bogaardplein. Inmiddels opgeleverd.

Statig ensemble

Het tweede gebouw wordt getekend door De Zwarte Hond en heeft een plint voor commerciële functies. Op de plint, met een groen en toegankelijk dak, zijn twee woontorens van verschillende hoogte voorzien. Beide woontorens “verjongen” op een verdieping waardoor een terras ontstaat dat groen wordt ingericht. Het geheel vormt een speels ensemble met hoge woonkwaliteit.

Inmiddels is de bouw gestart en zal het voormalige monofunctionele winkelcentrum getransformeerd worden in een groen en levendig stadscentrum dat klaar is voor de toekomst.

6. 525-K-Woonkamer-Toren-HR.jpg

The Orchard

The Orchard is de nieuwe naam van het project met twee gebouwen, The Orchard I en The Orchard II. De naam verwijst naar het nieuwe, groene centrum en is een knipoog naar de naam Bogaard.

The Orchard I bestaat uit een 4-laagse basis met een commerciële plint en een volledig inpandige 3-laagse parkeergarage. Bovenop de basis staan twee torenvolumes van respectievelijk ca. 40m en 75m hoog. Het gebouw biedt ruimte aan ruim 400 appartementen, ruim 200 parkeerplaatsen en 1.000 fietsparkeerplaatsen. Het dak van de 4-laagse plint vormt een tweede, groen maaiveld voor de torens, deze gezamenlijke daktuin is voor alle bewoners van het gebouw te gebruiken.

Een scharnierpunt
 

The Orchard II is letterlijk het scharnierpunt tussen het treinstation van Rijswijk en het Bogaard stadscentrum en kenmerkt zich door een sterke alzijdige uitstraling met een bijzondere materialisering en getrapte vorm. Het gebouw biedt ruimte aan ruim 100 appartementen en 300 fietsparkeerplaatsen. In de plint wordt aangesloten op de retail in het hele gebied.

Impressie oude situatie
 
historie2.jpg
historie4.jpg
historie5.jpg
historie3.jpg
Bekijk meer projecten
vorige volgende

Bezoekadressen
Avenue Ceramique 226
6221 KX
Maastricht


Bijlmerplein 888
1102 MG
Amsterdam
 

Postadres
Postbus 5049
6202 WD
Maastricht


043 763 03 00
info@3wrealestate.nl
linkedIn
Privacy verklaring